سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی
< 1 2 3 4

98/1/2
8:0 ع

راهنمای سفر به پاموکاله زیبا و هیراپولیس باستانی ترکیه

راهنمای سفر به پاموکاله

ورود به پاموکاله

اکثر مردم در سفرهای روزانه‌ای که از مبدأ استراحتگاه‌ها آغاز می‌شود، از پاموکاله بازدید می‌کنند و برخی دیگر در مسیر عظیمت به شهرهای دیگر، شبی را در این شهر می‌گذرانند. گروه دوم ممکن است این شهر را به عنوان راهی برای وقفه در مسیر طولانی سفر از کاپادوکیا انتخاب نموده و هتلی مدرن در حومه‌ی این شهر رزرو کنند؛ زیرا در این شهر هرچه هتلی به استخرهای حرارتی نزدیک‌تر باشد، گران‌تر خواهد بود.

قدم زدن در اطراف روستاها و مشاهده‌ی اجتماعی که حاضر به انجام هر کاری برای اخذ پول از عابران هستند، جالب و گاهاً خنده‌آور است. ظاهر روستاها یقیناً با زنانی که لباس محلی روستایی به تن کرده‌اند، گله خروس‌هایی که در خیابان‌ها پرسه می‌زنند و تجهیزات مزرعه که در حیاط خلوت جمع شده تا حد زیادی سنتی به نظر می‌رسد.

پاموکاله

هر چند وقت یک بار غژغژ یک کورتینای قدیمی که فورد یا اوپال آخرین مدلی به دنبال آن بوده و نمایانگر تمایل ترکیه به ترکیب سنت و مدرنیته است، در خیابان‌ها به گوش می‌رسد.

در این شهر یک رستوران آسیایی به نظر بسیار محبوب می‌رسد و همچنین افرادی که بلیط جشنواره‌های louder than lifeو brash را می‌فروشند، در اطراف پرسه زده و بلیط تورهای گردشگری با راهنما و پاراگلایدر را در اختیار مردم قرار می‌دهند. اگر اولین باری است که به ترکیه سفر می‌کنید، احتمالاً به‌اجبار تلاش سخت و زجرآور محلیان که جمله‌ای را بی‌وقفه تکرار می‌کنند، راضی شوید که چیزی خریداری نمایید.

علی رغم ترکیب قدمت و مدرنیته و صدای بلند بلیط فروش‌ها، مناطق روستایی این شهر بسیار جذاب بوده و اگر به‌عنوان زنی تنها سفر می‌کنید، در امنیت کامل خواهید بود.

اماکنی در پاموکاله و هیراپولیس که باید از آن‌ها بازدید کرد

  • خرابه‌های باستانی هیراپولیس
  • استخرهای حرارتی
  • استخر کلئوپاترا
  • موزه‌ی پاموکاله

خرابه‌های باستانی شهر – هیراپولیس

خرابه‌های باستانی شهر – هیراپولیس

با نگاهی به نقشه‌ی این شهر، درمی‌یابید نمی‌توان از همه‌ی اماکن هیراپولیس که قدمت آن به 2 قرن پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد، بازدید کرد. نام شهر مقدس انعکاس خیل عظیم معابد این شهر است؛ اما بیشتر خرابه‌ها به دوره‌ی رومیان بازمی‌گردد که در فواصل طولانی از هم پراکنده شده‌اند.

علاوه بر معابد، تئاتر بزرگی وجود دارد که برای رسیدن به آن باید از شیب تند یک تپه بالا رفت. می‌توانید از ورودی پشتی وارد شده و از آنجا به مدت 20 دقیقه در بالاترین نقطه بنشینید. شاید مانعی از تماشای نمای چشمگیر پیش رو جلوگیری کند؛ اما در پشت آن، چشم‌انداز خیره‌کننده‌ای در دوردست به چشم می‌خورد. سازه‌های دیگری که در شهر باستانیهیراپولیس می‌توان از آن‌ها دیدن کرد، شامل دروازه‌های بیزانتین، نکروپولیس و معبد آپولو و البته ملکه‌ی این منطقهاستخرهای حرارتی هستند.

استخرهای فواره‌ دار و حرارتی پاموکاله

استخرهای فواره‌ دار و حرارتی پاموکاله

ظاهر این استخرها نسبت به گذشته بی‌نهایت تغییر کرده و یکی از این تغییرات، افزایش تعداد تراورتن‌های سفید خشک شده نسبت به آن‌هایی است که با آب پر شده‌اند. این استخرها به بخش‌هایی تقسیم شده‌اند که درون هرکدام آن‌ها آب سفید شیری رنگی جریان داشته و دمای آن حدود 33 درجه سانتی‌گراد است. سنگی که به استخرها منتهی می‌شود، یک سنگ فرسوده‌ی قهوه‌ای رنگ بوده و هر از چند گاهی، زمانی که مردم با کفش‌های خود روی آن قدم برمی‌دارند، صدای سوت نگهبانان امنیتی به گوش می‌رسد. این استخرها از آثار طبیعی بوده که از ذخایر کربنات کلسیم ساخته شده‌اند و قدمت آن‌ها به هزاران سال قبل بازمی‌گردد. رومیان از آن‌ها به‌عنوان یک مرکز آبگرم استفاده می‌کردند؛ زیرا منبع اصلی آب جاری در این استخرها، چشمه‌های آب گرم است. طبیعت مادر برای حفظ زمین به کمک ما نیاز ندارد، مگر آن که ما عامل تخریب و آسیب آن باشیم!

شایعات مرگ پاموکاله سال‌ها است که از دهانی به گوش دگر نقل می‌گردد. زمانی، هتل‌هایی که از این استخرها حمایت می‌کردند، سبب آلودگی بیشتر آن‌ها می‌شدند که امروزه همه‌ی آن‌ها بسته شده‌اند. در یک بازه زمانی خاص، حتی حمام کردن در آب این استخرها ممنوع بود.

همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که هر ساله میلیون‌ها گردشگر از پاموکاله و هیراپولیس بازدید می‌کنند که هر کدام 25 لیره برای ورودی (200 هزار تومان)، 5 لیره برای بازدید از موزه (40 هزار تومان) و 32 لیره (250 هزار تومان) در صورت تمایل به شنا در استخرهای کلئوپاترا پرداخت می‌نمایند. درآمد حاصل از مغازه‌های فروش سوغاتی و رستوران‌های محلی را نیز به این مبلغ اضافه نمایید، این پول زیادی است که در دل پاموکاله جریان دارد.

به همین دلیل است که نگهبانان این منطقه اذعان دارند: «روزانه هزاران هزار گردشگر از این منطقه عبور می‌کنند که ممکن است تعادل اکولوژیک آن را مختل نمایند، اما درآمد زیادی که از این استخرها به دست می‌آید، ما را مجاب به ادامه‌ی این مسیر کرده است.»

شاید پاموکاله در طول زندگی ما نابود نشود؛ اما این مسئله که آیا نسل‌های آینده فرصت تجربه‌ی این شگفتی ترکیه را خواهند داشت یا خیر، سؤالی بحث‌برانگیز است.

استخر کلئوپاترا در پاموکاله

یک تابلو در ورودی این استخر از خواص شفابخش آب جاری در آن، اعم از تسکین علائم بیماری‌هایی چون آکنه در نوجوانان، فشار خون بالا و رفع رگ‌های واریسی سخن می‌گوید. برخی بر این باورند که این مدعی تنها حیله‌ای برای کسب درآمد بیشتر از این استخرها است. نکته زجرآوری که درباره‌ی این استخرهای آب شفابخش بر روی خرابه‌های باستانی وجود دارد، آهنگ نامرتبطی است که حین شنا پخش شده و جو محیط را خراب می‌کند.

پاموکاله با وجود اینکه یکی از زیباترین آثار ترکیه است، به‌شدت مهر و موم شده و مهر آن در دست صنعت گردشگری بوده که خود می‌تواند یک جاذبه دیدنی را ساخته و یا تخریب نماید. شکی در این مسئله نیست!

موزه‌ی باستانی پاموکاله و هیراپولیس

موزه‌ی باستانی پاموکاله و هیراپولیس

این موزه درون یک باغ واقع شده و با 3 اتاق مجزا، ویرانه‌های باستانی هیراپولیس و دیگر اماکن حفر شده همچونلائودیکیه  و آفرودیسیاس را به بیننده نشان می‌دهد. هیجان‌انگیزترین این اتاق‌ها، اتاق سارکوفاگوس است.

نکته غم‌انگیزی که با مشاهده‌ی خلوت بودن این موزه در قیاس با استخر کلئوپاترا در ذهن تداعی می‌شود، آن است که همه‌ی انسان‌ها به یک اندازه به تاریخ علاقه‌مند نیستند.

با وجود مشکلات گردشگری جمعی، بازدید از پاموکاله و هیراپولیس بسیار لذت‌بخش بوده و علت آن است که این شهرها از جاذبه‌های طبیعی و برجسته‌ی این کشور به شمار می‌روند.

همچنین مسافران می‌توانند در ساعات اولیه صبح سوار یک بالن هوای داغ شده و یا در ساعات دیگر روز با پاراگلایدر از روی تراورتن‌ها پرواز نمایند.

سعی کنید شبی را در این دو شهر بگذرانید، پشیمان نخواهید شد…

 

منبع: چطورپدیا


مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
گردشگری ، جهان گردی ، مسافرت ، سفر ، ترکیه ، سفر خارجی ، گرجستان ، سفر داخلی ، سفر هوایی ، استانبول ، تایلند ، اماکن دیدنی ، هواپیما ، ویتنام ، تجهیزات سفر ، بوم گردی ، تفلیس ، جزیره ، روستاهای شمال ، ساک ، چمدان ، فرودگاه ، مازندران ، لائوس ، مسافرت هوایی ، مصر ، ملزومات سفر ، مکزیک ، نروژ ، هامپی هند ، هتل های لوکس ، هند ، لبنان ، لوازم سفر ، مزایای بیمه مسافرتی ، مسافرت خارجی ، فلسطین ، فیلیپین ، قطب جنوب ، سفر در زمستان ، گردش گری ، گردشگردی ، سفرخارجی ، سفرهوایی ، شرکت مسافرتی ، عراق ، سفر با هواپیما ، سفر به استانبول ، سفر به هند ، چمدان برند دلسی ، چک ، حمام گوگردی ، خرید چمدان ، راهنمای سفر ، راهنمای سفر به ترکیه ، آسیا ، ژاپن ، جنگل ، بیمه اعضای خانواده ، بیمه پزشکی ، بیمه مسافرتی ، پاسپورت ، استرالیا ، اسلوونی ، انتظارات در سفر ، اندونزی ، اوازم سفر ، ایتالیا ، ایران ، بازار ترکیه ، بروشور ، بروشور مسافرت ، بنگلادش ، ویزا ، کامبوج ، کانادا ، کلاردشت ، کویر ، کیف ،

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ